Akvamarin a március köve

Az akvamarin több színben megtalálható. Ez az átlátszó vízszínű, sárga vagy tengerzöld ékkő a nyugalom, a békesség, a bizakodás, a reménység szimbóluma, növeli a lélek harmóniáját. A szív fölött hordott akvamarin fokozza a szerelem érzetét, a szeretett lényhez való tartozás fontosságát. Fülbevalóként viselve megerősíti a szerelmet.

Az Ikrek szerencseköve, viszont a Vízöntő szülötteinek nem ajánlott.

A Torok csakra a légzés és a beszéd és a hallás központja, a fej és a nyak találkozásánál található. Az Akvamarin kristály képessé tesz rá, hogy kifejezzük vágyainkat és meghalljuk mások igényeit. A hallást javítja, így megtudjuk, mit várnak el tőlünk mások? Akinek nyitott a Torok csakrája, az akadályok nélkül képes a becsületességre, nyíltszívűségre, az őszinteségre. Az önkifejezést nehezítő blokkokat oldja, fejleszti a beszédkészséget.

Az akvamarin valamikor a tengerészek, a jegyesek és a misztikusok babonaköve volt. Kitűnő meditációs kő. Álmatlanság ellen kiváló, javítja a koncentrálóképességet. Az akvamarinköves ékszer elviselhetővé teszi az időjárási frontok hatását, erősíti az immunrendszert, enyhíti a szemgyulladást, segít a máj- és gyomorpanaszok megszüntetésében, megelőzhető általa a szívinfarktus kialakulása. Véd a megfázás és a torokgyulladás ellen, csökkenti a fájdalomérzetet, különösen fogfájás esetén.

Segít elviselni a stresszt, türelmessé tesz. Lecsillapítja az elmét, megszünteti a hangulat hullámzását és belső nyugalmat biztosít. Segítségünkre van a mögöttes érzelmi állapotok megértésében és érzelmeink kifejezésében.

Az Akvamarin kristály kék színe és rezgése képessé tesz a türelemre és élvezhetővé teszi a csendet. De ugyanakkor támogat, amikor meg kell szólalnod, ki kell fejezned az érzéseidet. Relaxál, kiszűri az agyat érő felesleges információkat.

Mikor ajánlott Akvamarin kristály ékszert viselned?

– Ha tudatosan elnyomod az érzelmeidet.
– Ha túl sokat „nyelsz”, gyakran el kell hallgatnod a véleményedet.
– Ha gyakran érzel szégyent, frusztráltságot.
– Ha gyakran elborít a szorongás.
– Ha problémád van a beszéddel, romlik a hallásod.
– Ha befelé forduló, introvertált alkat vagy.
– Ha általában szótlan, vagy épp ellenkezőleg: túl beszédes vagy.
– Ha gyakran vagy rekedt, gyulladt a torkod, mandulád.
– Ha a pajzsmirigyed alul- vagy felülműködik.
– Ha zodiákus csillagjegyed az ikrek, vagy a nyilas.
– Ha sokszor értik félre, amit mondasz.
– Ha ritkán osztod meg az örömeidet és bánatodat.