Szeptember hónap köve a hűség és a tisztaság jelképe!

Szeptember, az újrakezdések hónapja! Egy hosszabb pihenés és szünet után ismét becsengettek az iskolákba, a legtöbben már túlvannak a családi nyaralásokon és elkezdünk a lelkünkben készülni az őszre és a télre! Én imádom ezt a csodálatos hónapot! Kellemes az időjárás és a hangulat! Felpezsdülnek a városok és még elmehetünk egy nyár végi kirándulásra! Ennek a csodálatos hónapnak a zafír a köve, így nézzük is hogy a tudomány milyen lelki és fizikai betegségekre ajánlja!

A zafír a bölcsesség, a hűség és a tisztaság köveként ismert, és mindegyik színnek megvan a maga bölcsessége. Mentálisan nyugtatja az elmét a nemkívánatos gondolatoktól, és megszabadítja a szellemi feszültségtől. Ez a kristály megszabadít a depressziótól és a spirituális zavarodottságtól, valamint élénkíti a figyelem-összpontosítást, ami az iskolában ülők számára is nagy segítséget jelenthet. Rendíthetetlen belső nyugalmat ad, és segít nagy erővel egy célra összpontosítani a gondolatainkat.
Gyógyhatása:
A zafír fájdalomcsillapító, idegerősítő, láz- és vérnyomáscsökkentő hatású. Csillapítja a vérzést és erősíti az ereket, növelve rugalmasságukat.

A kristálygyógyászat szerint a zafír hatással van a fej egész területére, és ezek megbetegedésein, valamint a bőr, a tüdő és a gyomor problémáin is segít.
Asztmásoknak is kiváló szívpanaszok kezelésében is hatásos, emellett ízületi panaszok, agyhártyagyulladás, és lumbágó esetében is alkalmazható. Léleknyugtató hatású, agresszió- és depressziócsökkentő, koncentráció- és kreativitásnövelő.

Egy kicsit az eredetéről! A zafír görög eredetű szó és kéket jelent. A zafír nevet korábban különféle kövekre használták. 1800 táján ismerték fel, hogy a rubin és a zafír a korund nevű ásvány drágakő minőségű változatai. Először csak a kék változat kapta a zafír nevet. Ma zafírnak neveznek minden drágakő minőségű nem piros korundot. A piros változatok neve rubin. Amikor azonban a zafírra gondolunk, akkor általában egy olyan drágakő jut eszünkbe, ami varázslatos kék fényben ragyog: legyen az búzakék, vagy pasztell kék árnyalat. Azonban a zafírok nem csak kék színűek lehetnek. A szalmasárgától a kékeszöldön, babarózsaszínen át a fenséges lilákig, valójában a zafírok a szivárvány szinte minden árnyalatában előfordulnak. A legtöbbre azonban a tiszta búzavirágkéket tartják.

Ha meghoztam a kedvedet egy személyre szabott zafír ékszerhez, keress meg bátran a kapcsolatok alatt feltűntetett elérhetőség egyikén!