Február hónap köve, ametiszt!

Az ametisztet egy lilás színű kvarc. Úgy tartják, hogy jótékony hatásai nagyon széleskörűek. A középkorban a szerelmi hűség szimbólumának tartották, illetve a szenvedélyek kövének is nevezik. A sötétebb színű darabok erősítik a konstruktív gondolkodást és az ennek megfelelő cselekvést, viszont spirituális vonalon főként a világosabbak erősítenek minket. Semlegesíti a geopatikus stresszt és a káros környezeti energiákat, természetes nyugtató hatással bír. Fokozza a testi erőt, az önbizalmat, kiválóan használható a meditáció elmélyítésére.

Az ametiszt nagyrészt a tudaton keresztül hat, javítja a hibás gondolati mintákat, tisztábbá teszi az érzékeket, erősíti az intuíciót, fokozza a tudatosságot és a koncentrációt. Segít feldolgozni a minket ért tapasztalatokat, úgy látni a dolgokat, amilyenek és segítségével az igazságosság és a valódiság felé törekszünk.

A Napban rejlő erőt sugározza ki, mert azt foglalja magába. Tudatunkra ébreszt, segíti felismerni a spirituális fejlődésünk útját. Segít megőrizni a józanságot, megszünteti a függőséget és a mértéktelenséget. Már Arisztotelész is ajánlotta az ametiszt a józanság megőrzésére. Ametiszt kelyhekből itták az alkoholt a régi időkben, így védekeztek a részegség ellen.

Jótékony hatással van az idegekre, kiegyensúlyoz túlpörgött vagy hiperaktív állapot esetén és segít az elalvásban.

Hatékonyan segíti a koncentrációt, a tanulást, és hozzásegít bennünket, hogy felszínre hozza a rejtett képességeinket. Elűzi a félelmet, a haragot, a mérget és a szorongást.

Rendkívül jótékony hatással van az agyra, attól függően, hogy mire van szüksége, nyugtatja vagy élénkíti.

Szabályozza az ingerület-átvitelt az agyban, ezáltal megszünteti az álmatlanságot, és véd az ismétlődő rémálmok ellen. Erősíti ben­nünk a vizualizációt, fejleszti az álom felidézésének és megfejtésének képességét.

Az ametiszt érzelmi egyensúlyt teremt, enyhíti a szomorúságot és a bánatot, erősíti a Teremtőbe vetett hitet, a szeretetet, az önzetlen szolgálatot és a spirituális bölcses­séget, a belső látás kialakulását.